Kulak Estetik Ameliyat Sonrası

20Jan10

Toplumumuzda en küçük ameliyat sonrasında bile ağrı yaşama duygusu büyük korkulara neden olmaktadır. Özellikle estetik ameliyatlarda hastanın konforunu olabildiğince artırmak gerektiği kanısındayım. Dolayısıyla uygun olabilecek her vakada olduğu gibi kepçe kulak ameliyatlarında da postoperatif bölgesel sinir bloğu uygulaması yapıyorum. Bunun hastaya en büyük katkısı ameliyat sonrasında ağrı hissetmemesi veya olabilecek minimum sızı ile bu dönemi geçirmiş olmasıdır. Bu şekilde hasta odaklı çalışmamın hastalarımla hem sosyal açıdan ve hem de mesleki açıdan daha iyi iletişim kurmamı sağladığını düşünüyorum.

Kulak Estetiği Ameliyatı ( Otoplasti )sonrasında hastalarıma rutin olarak antibiyotik ve ağrı  kesici tabletler reçete ediyorum. Hastalarıma ilaçlarını tavsiye ettiğim şekilde kullanmalarını öneriyorum ve bu sayede olası sıkıntıların önünü kesmiş oluyoruz.

Ameliyat sonrasında ilk pansumanı 2-3. günlerde bizzat kendim yapıyorum. Sonrasında hastanın banyo yapmasına müsade ediyorum. İlk pansumandan sonra saç bandını bayan hastalara 3 hafta süre ile sürekli, erkek hastalara ise sadece geceleyin 3 hafta süre ile kullanmalarını öneriyorum. Bayan hastalarda da gündüz saç bandı uygulama konusunda esneklik gösterilebileceğini belirtmek isterim.

Hastaların  iş hayatına dönüşleri kullanılacak tekniğe göre farklılık gösterir. İp ile askı tekniğinde hemen iş hayatına dönebileceği gibi, klasik teknikte bu süre 1-3 gün arasındadır.

Ameliyat sonrasında aynı sorunun tekrarlayıp tekrarlamayacağı, yani nüks durumu oldukça sık sorulan soruların arasındadır. Mesleki tecrübelerime dayanarak şunu net olarak söyleyebilirim ki bu ameliyatı olan hiçbir hasta tekrar eski haline dönmez. Ancak kulakta minimal(milimetrik ölçüde) açılmaların oranı ortalama %2 nin altındadır. Bu hastalarda ise oluşan sorun küçük bir revizyon ameliyatı ile rahatlıkla çözülebilmektedir



No Responses Yet to “Kulak Estetik Ameliyat Sonrası”

  1. Leave a Comment

Leave a comment