Vajina Estetiği

04Jan10

Cinsel organ estetiğini yani (vajina estetiği) anlatmaya başlamadan önce terminolojiden biraz bahsetmek gerekecektir. Yapılan uygulamaları dış genital organlar ve iç genital organlar olarak iki grupta toplayabiliriz. Dış genital organlar olarak ise mons pubis(klitoris üzerindeki kıllı bölge), dış dudaklar(labia majör) ve iç dudakları(labia minör) sayabiliriz. Dış genital organlara yapılan girişimler arasında mons pubis liposuction, dış dudaklara yağ enjeksiyonu ile dolgunlaştırma ve iç dudak küçültme işlemleri yer almaktadır. İç genital organlar arasında ise vajinayer almaktadır. İç genital organlarda yapılan müdahaleler arasında ise vajina daraltma, G noktası enjeksiyonlarıve kızlık zarı(hymen) onarımı işlemleri yer almaktadır. Bu uygulamalar arasında sadece kızlık zarı onarımı işlemini etik bulmadığım için yapmıyorum.

Bu ameliyatların estetik özelliğinin yanı sıra fonksiyonellik açısından da çok önemli olduğunu belirtmek isterim. İç dudaklardaki sarkmaya bağlı olarak cinsellik esnasında çok fazla acı çeken ve keyif verici olması gereken cinselliğin eziyet haline geldiğini çok fazla hastamdan dinlemişimdir. Bunun yanı sıra doğuştan veya normal doğum sonrasında ortaya çıkan vajine genişlemesinden sonra cinsel ilişki esnasında partnerine keyif veremediğini düşünen bir bayandaki özgüven sorunlarından bahsetmek bile gereksiz olacaktır.

Kişinin cinsel organındaki sorunlar doğuştan olabileceği sonradan da oluşabilir. Bu sorunlara çözüm bulabilmek için öncelikle cinselliğin tabu olarak görülmeden kişinin eğitim alabilmesi ve sorunların çözümlenebileceğini öğrenmesi gerekmektedir. Bu sitenin esas amaçlarından biri de bu eğitim-öğretim aşamalarında kişiye yardımcı olabilmektir. Cinsel organdaki estetik ve/veya fonksiyonel sorunlar her halukarda kişide özgüven eksikliğine yol açacaktır. Hayatın her aşamasında keyifli olabilmesi gereken cinselliğin acı ve sıkıntı veren bir süreç haline gelmesine neden olacaktır. Bu sorunları hayatınız boyunca yaşamak zorunda değilsiniz ve en önemlisi çözümü olduğunu bilmeniz gereklidir.



No Responses Yet to “Vajina Estetiği”

  1. Leave a Comment

Leave a comment